dimarts, 13 de setembre del 2011

La pastisseria Faure tanca les portes

Can Faure s´acomiada
La colla gegantera Fal·lera Gironina va amenitzar un acte que va congregar desenes de persones a l'interior del local   
   
Fredi Faure, en primer terme, aplaudeix durant la comparsa que va brindar la colla gegantera Fal·lera Gironina al davant de l'establiment.


JORDI NIERGA Quan passaven pocs minuts de dos quarts de vuit de la tarda, el portal que salvaguarda la pastisseria Faure de Girona s'alçava ahir per darrer cop per brindar un últim comiat a la seva clientela, que accedia a l'interior del local per acompanyar el seu propietari, Fredi Faure, en un acte que clausurava els 76 anys de vida d'un dels establiments més emblemàtics de la ciutat.

Guarnida amb figures representatives de dos dels seus productes estrella, els Pets de Bisbe i les Mosques de Sant Narcís, la botiga s'anava fent petita a mesura que avançaven els minuts i desenes de clients s'endinsaven a les seves entrayes. Tots ells, van poder gaudir d'un piscolabis marca de la casa i d'una copa de cava, refrigeris que es repartien mentre Faure i família atenien amb complicitat els assistents.

Un dels instants més emotius va arribar de la mà de la colla gegantera Fal·lera Girona, que es va presentar a la Rambla Argenteria tot entonant una comparsa dirigida exclusivament al gerent de la pastisseria, un apassionat d'aquests espectacles molt vinculat amb la colla gironina. "Estic al·lucinat i no m'ho esperava gens, perquè venia amb la intenció de fer un comiat tranquil i m'he trobat amb aquest gran muntatge", va comentar un sorprès Faure, que també es va animar amb la percussió mentre al seu voltant dansaven dos gegants de la Fal·lera.

Tot i l'adéu, condicionat entre altres causes per la "manca de veïnatge que hi ha actualment", Faure no va dubtar a afirmar que tancava una època "amb un somriure", i va voler recordar especialment "la família i els clients, que s'han portat molt bé", mentre repassava la llarga trajectòria d'una pastisseria que va fer dels seus productes genuïns el seu gran tret identitari.

Noticia extreta del DiarideGirona




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada