dijous, 2 de juny del 2011

Més de 300 geganters participen en la Diada Antoni Messeguer

Aquest passat diumenge la Fal·lera va poder participar a la trobada de Terrassa dins la Diada Antoni Messeguer.

Us adjuntem el vídeo extret de la pàgina oficial de terrassadigital.cat i un link a l'article escrit a la seva pàgina web.

Val a dir que estem molt agraïts i contents.

http://www.terrassadigital.cat/detall_arxiu/?id=8130

L'article:


La festa ha començat amb la plantada dels 24 gegants a la plaça Nova i la concentració dels participants. Al pas pel Raval de Montserrat, els acampats han col·laborat perquè hi passessin els gegants sense problemes
Gegants d’arreu dels Països Catalans han tornat a envair els carrers del Centre. Ha estat en la segona trobada de gegants des que es va instaurar la festa l’any passat. Els Geganters de Terrassa l’han batejat amb el nom del seu president Antoni Messaguer, que va morir l’any passat.

La festa ha començat amb la plantada dels 24 gegants a la plaça Nova i la concentració de 300 geganters. Un pilar dels Castellers de Terrassa ha donat el tret de sortida a una cercavila fins a la plaça Vella on han fet els balls de lluïment. Al Raval de Montserrat els acampats han enginyat un mètode perquè passessin els gegants i ballessin davant de l’Ajuntament sense desmuntar l’estructura que hi tenen instal·lada.

Han vingut la Pubilla i l’Hereu de Manresa, la Margarida i el Genís de Santa Coloma de Gramenet, en Vicenç i la Coloma de Sant Vicenç dels Horts i en Carlemany i l’Anna Gironella, de Girona, acompanyats de capgrossos i bastoners. De Terrassa han sortit els Gegants Vells, els Modernistes i el Tranqui. Ben completa ha estat l’actuació de la colla d’Ontinyent, a la Vall d’Albaida. Han dut les tres parelles de gegants, els reis cristians, jueus i moros. També els 9 cabets, uns capgrossos inspirats en personatges de dibuixos animats i del cinema nord-americà. I per curiosos els gegants d’Argelers, al Rosselló, una parella de dos germans bessons, els sants metges Cosme i Damià.

Com a fi de festa, un ball conjunt dels 24 gegants al so conjunt de totes les gralles i tabals. Els Geganters de Terrassa han instaurat la seva trobada pel darrer diumenge de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada